Vragen van stemmers

Het kan zijn dat je als stemmer vragen hebt over de verkiezing of over het stemmen zelf. Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen dan vind je onderaan het contactadres van de organisatie zodat je jouw vraag kunt stellen.
 

1. Hoe kan ik zien wie er genomineerd zijn?
Zoek in het overzicht van de genomineerden. Bij het uitbrengen van een stem selecteer je jouw favoriet en breng je een stem uit.


2. Mijn favoriete kapper staat er nog niet tussen. Hoe meld ik die aan? 
Staat jouw favoriet nog niet in de lijst van genomineerden, nomineer deze dan hier. De organisatie neemt contact op met het betreffende kapper om ze te informeren over de nominatie.


3. Wie mogen er genomineerd worden?
Een genomineerde dient een statutair gevestigde onderneming binnen Nederland te zijn. De organisatie beoordeelt of een kapper wordt toegelaten tot de verkiezing.


4. Wanneer ik mijn postcode invoer tijdens het stemproces, krijg ik de melding dat de postcode ongeldig is.
Nieuwe postcodes worden soms nog niet herkend.


5. Ik woon in het buitenland en wil graag mijn stem uitbrengen, maar mijn postcode wordt niet geaccepteerd.
Buitenlandse postcodes worden niet geaccepteerd, omdat dit een verkiezing is voor mensen die in Nederland woonachtig zijn. 


6. Ik ontvang geen bevestiging van mijn stem per e-mail.
Controleer eerst of de bevestiging in de ongewenste berichten / spambox terecht is gekomen. Is dit niet het geval, dan kan je via deze link opnieuw een bevestiging aanvragen.  Lukt het dan nog steeds niet, stuur dan een e-mail naar info[@]kapsalonvanhetjaar.nl


7. Kan ik door op verschillende manier te stemmen, vaker stemmen?
Ja, dat kan. Je kan per stemronde op iedere genomineerde 1x per e-mail en ook 1x via SMS stemmen.


8. Hoe kan ik stemmen via SMS?
Stemmen via SMS doe je door een SMS-bericht naar nummer 1008 met de tekst "KAPSALON [UNIEKE SMSCODE]". Let er op dat er een spatie staat tussen het woord kapsalon en de unieke SMS-code. Stemmen via SMS mag maximaal 1 keer per mobiel nummer. Ter bevestiging van jouw stem ontvang je 1 SMS-bericht retour. De kosten hiervan bedragen eenmalig € 0,90 (exclusief de kosten van je mobiele telefoon).


9. Ik heb gestemd via SMS, maar ik ontvang geen bevestigingsbericht
Dan heeft het telefoonabonnement waarschijnlijk een Premium SMS Blokkade. Dit betekent niet dat je niet mee kan doen met een dergelijke stem actie. Je maakt deze blokkade ongedaan op www.smsdienstenfilter.nl  Daarna kan je wél aan het stemproces deelnemen.


10. Hoe kan ik zien hoeveel stemmen mijn favoriete kapsalon heeft ontvangen?
Een aantal maal wordt er een tussenstand gepubliceerd. Deze tussenstanden kan je zien op de pagina Tussenstand. Tussen de momenten van publicatie van de tussenstand in, is het niet mogelijk om te zien hoe vaak er op jouw favoriete kapsalon is gestemd.
 

11. Mijn email adres wordt niet herkend, kan ik nu wel stemmen?
Het systeem ziet sommige domeinen waaronder @inbox.com als oneigenlijke e-mailadressen ook wel 'wegwerp e-mailadressen' genoemd. De herkomst en echtheid van dergelijke e-mailadressen kan niet worden geverifieerd en dus kan er helaas niet mee gestemd worden.


12. Het lukt mij niet om te stemmen via de mobiele website
Mocht het voorkomen dat het niet lukt om via de mobiele website te stemmen, dan zit rechtsboven op de mobiele website een button waarmee je naar de normale website gaat. Je kan dan op de normale website alsnog stemmen.


13. Tot wanneer kan er gestemd worden?
Er kan vanaf 18 april tot en met 23 mei 2017 gestemd worden.


14. Hoe worden de winnaars bepaald?
In iedere gemeente zijn er na 23 mei 2017 twee winnaars bij de categorie kapsalon en tweer winnaars bij de categorie ZZP Kapper: de genomineerde met het hoogste gemiddelde cijfer en de genomineere met het meeste aantal stemmen (dit kan natuurlijk ook hetzelfde genomineerde zijn, dan is dat de enige winnaar in de gemeente!). Op deze manier maken kleinere genomineerden net zoveel kans op de titel als grotere genomineerden! Er zijn wel minimaal 30 bevestigde stemmen nodig om gemeentewinnaar te kunnen worden. De gemeentewinnaars ontvangen een prachtig winnaarscertificaat als ze zich laten huldigen bij de Award Uitreiking.

Bronze, Silver, Gold
Nieuw bij deze editie is dat kapsalons met een hoge klantbeoordeling en minimaal 30 stemmen beloond worden met een Bronze Award (klantbeoordeling tussen 8,5 en 9,0), Silver Award (klantbeoordeling tussen 9,0 en 9,5) of Golden Award (klantbeoordeling hoger dan 9,5). 

1 winnaar per provincie en 1 landelijke winnaar
Na 8 mei 2017 wordt ook de top 10 van iedere provincie in willekeurige volgorde bekend gemaakt. Iedere provincie kent uiteindelijk één winnaar (van de 10 genomineerden met de meeste stemmen in de provincie wint de genomineerde met de beste gemiddelde waarderingscijfer). Uit de landelijke Top 12 met het meeste aantal stemmen wordt de genomineerde met de beste gemiddelde waardering uitgroepen tot Leukste van Nederland.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen, neem dan contact op met info[@]kapsalonvanhetjaar.nl.

Kapalon van het Jaar 2017 is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren van verkiezingen.