Op basis van de feedback van de kappers is de opzet van de verkiezing vernieuwd, met onder meer een aparte categorie voor ZZP Kappers! Deelname is ook bij deze 6e editie voor alle kappers gratis. Winnende kappers ontvangen met het winnen van de eervolle titels vaak veel media-aandacht, meer klanten, meer omzet en trotse medewerkers. Maar ook een nominatie uitdragen levert al positieve aandacht op!

Bekijk hieronder de video met alle uitleg over de verkiezing!


1 stemronde van 18 april tot en met 23 mei 2017
De stemmers geven bij het uitbrengen van een stem 3 rapportcijfers (cijfer tussen 1 en 10) voor: sfeer, prijs-/kwaliteitsverhouding en persoonlijke benadering.

Onderstaande geldt voor zowel de categorie met kapsalons als de categorie met ZZP Kappers.


Twee kansen om winnaar van de gemeente te worden 
In iedere gemeente zijn er na 23 mei 2017 twee winnaars: kappers met het hoogste gemiddelde cijfer en kappers met het meeste aantal stemmen (dit kan natuurlijk ook dezelfde kapper zijn, dan is dat de enige winnaar in de gemeente!). Op deze manier maken kleinere kappers net zoveel kans op de titel als grotere kappers! Er zijn wel minimaal 30 bevestigde stemmen nodig om gemeentewinnaar te kunnen worden. De gemeentewinnaars ontvangen een prachtig winnaarscertificaat als ze zich laten huldigen bij de Brooklyn Nights Award Show.


Bronze, Silver, Gold
Kappers met een hoge klantbeoordeling en minimaal 30 stemmen worden beloond met een Bronze Award (klantbeoordeling tussen 8,5 en 9,0), Silver Award (klantbeoordeling tussen 9,0 en 9,5) of Golden Award (klantbeoordeling hoger dan 9,5). 


1 winnaar per provincie en 1 landelijke winnaar
Na 23 mei 2017 wordt ook de top 10 van iedere provincie bij kapsalons en ZZP Kappers in willekeurige volgorde bekend gemaakt. Iedere provincie kent uiteindelijk één winnaar (van de 10 kapsalons en ZZP Kappers met de meeste stemmen in de provincie wint de kapsalon en ZZP kapper met het beste gemiddelde waarderingscijfer). Uit de landelijke Top 12 met het meeste aantal stemmen wordt de kapsalon met de beste gemiddelde waardering uitgroepen tot landelijke winnaar.

Bij de ZZP Kappers beoordeelt de vakjury de landelijke Top 12 (op basis van het aantal stemmen van de publieksverkiezing) op basis van een uitgebreide checklist. De vakjury maakt de volgorde van de Landelijke Top 3 bekend tijdens de Brooklyn Nights Award Show.


Nomineren
Bekijk welke kapsalons en ZZP Kappers nu al genomineerd zijn. Staat jouw kapper er nog niet tussen, dan kun je die nu meteen aanmelden. Deelname is gratis.


Prijzen voor stemmers
Onder de stemmers worden mooie prijzen verloot: 

  1. Een Smart Watch

  2. Een hotelovernachting voor 2 personen

  3. Een dagje wellness voor 2 personen.

De prijswinnaars worden na afloop van de verkiezing bekend gemaakt. Echter, na iedere 1000 stemmen is er ook een stemmer die een dagentree voor 2 personen wint bij Thermen Soesterberg.


Awards voor Creativiteit
Aan de 3 kappers die op de meest originele, ludieke en effectieve manier met de verkiezing aan de slag gaan, worden tijdens de feestelijke uitreiking speciale Creativiteit Awards overhandigd. Meld leuke, creatieve acties in het kader van de verkiezing daarom aan via vragen@kapsalonvanhetjaar.nl. Je kunt er een Award mee winnen!


Promotiemateriaal voor genomineerden
Om de verkiezing op een mooie en leuke manier onder de aandacht te brengen van je klanten en relaties is er volop gratis promotiemateriaal beschikbaar.

En via deze link bestel je eenvoudig poster en flyers met daarop jouw/jullie eigen naam.

Daarnaast zijn er ook gratis digitale banners en Facebook covers beschikbaar in diverse formaten. Deze zijn te gebruiken om je klanten en relaties via e-mail, de website en social media zoals Facebook en Twitter op te roepen een stem uit te brengen! De digitale banners en Facebook Cover zijn hier te downloaden.


Stemmen via SMS
Net als bij de vorige editie kan er, naast het online uitbrengen van een stem, ook eenvoudig via SMS gestemd worden. Hoe dat werkt? Breng een stem uit via de website en het wijst zich vanzelf. Alleen bevestigde en reglementair correct uitgebrachte stemmen tellen mee. 


Nog vragen? 
Waarschijnlijk kan je het antwoord hier vinden.

Kapalon van het Jaar 2017 is powered by Vote Company, de specialist in het organiseren van verkiezingen.